Morcovul este o leguma ce poate fi introdusa chiar mai devreme de 6 luni. Aceasta reteta se poate servi unui bebe care a implinit deja 4 luni, fara adaosul de smantana si unt.
O portie are o cantitate de 200 ml si aprox. 100 calorii.
Ingrediente:
Morcovi 125 g, apa 250 ml, lapte 25 ml, faina 3 g, unt 3 g, sare 1 g, smantana 10 g, verdeata 5 g.
Preparare:
In apa sarata care clocoteste, se adauga morcovii curatati, spalati si taiati in bucati.
Dupa ce sunt fierti, morcovii se strecoara si se mixeaza la blender, apoi impreuna cu zeama, se pun din nou la fiert. Cand supa clocoteste, se adauga un sos alb, pregatit astfel: faina se dizolva in doua lingurite de apa rece si se rastoarna peste laptele fierbinte. Se dau cateva clocote, pentru ca faina sa fie bine fiarta, apoi se adauga untul. Supa si sosul alb se fierb impreuna, amestecand continuu, iar la sfarsit, se adauga verdeata, tocata marunt. Se poate servi cu smantana si cu crutoane de paine pentru un bebe mai mare de 6 luni.