sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Piure morcovi – Reteta bebelus de la 4 luni +



Unul dintre primele piureuri ale bebelusului
Desi e recomandat ca inceperea diversificarii sa se faca undeva in jurul varstei de 6 luni, in multe tari europene, si nu numai, se obisnuieste ca introducerea alimentelor solide sa se faca chiar mai devreme.
Acest piure se poate oferi chiar de la varsta de 4 luni, daca bebe e sanatos si nu are probleme.
Este foarte important ca morcovii sa fie foarte bine fierti, si aveti grija sa gustati morcovii, sa fie dulci, fiindca sunt unele soiuri care nu au un gust tocmai placut, dulceag, ci undeva spre amar-intepator.
Ingrediente:
  • 2-3 morcovi curatati de coaja si taiati bucati;
Se pun morcovii la fiert, preferabil intr-o oala cu aburi sau aparat de gatit cu aburi (steamer) pentru 15-20 minute, sau pana devin moi.
Cand sunt bine fierti puneti morcovii in blender sau pasati-i bine cu furculita, adaugand o lingura de apa (din apa in care au fiert, sau din apa care s-a strans in steamer) pentru a obtine un piure cremos.
Lasati-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura potrivita si serviti!
Informatii nutritionale piure de morcovi
Aceasta reteta pentru bebe, fie ca are 4 luni sau mai mult, ii va aduce un important aport de nutrienti, necesari dezvoltarii.
Morcovii sunt bogati in betacaroten si au un gust placut si dulceag, avand vitamina C, D, E, K, B1, B6 in componenta, precum si numeroase minerale: Calciu, Potasiu, Magneziu.
Un lucru interesant despre modul de pregatire al morcovilor este ca daca se adauga putina, spre exemplu putin unt, betacarotentul este absorbit mult mai repede. Asa ca puteti adauga la piureul de morcovi al bebelusului putin unt, dar asta doar daca bebe are cel putin 6 luni.