luni, 23 ianuarie 2012

Reteta paine indiana, chapati din faina integrala

Whole Wheat Chapati

Reteta chapati din faina integrala:

Ingrediente:


  • 1 cana apa calduta
  • 2 cani faina integrala
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei masline 

Preparare:

  1. Faina si sarea se amesteca, si separat uleiul cu apa.
  2. Se toarna incet apa si se formeaza un aluat. Se mai adauga faina daca aluatul e prea umed si lipicios.
  3. Se framanta pentru cateva minute pana se desprinde total de pe maini si nu mai e lipicios.
  4. Se lasa pentru jumatate de ora acoperit la temperatura camerei.
  5. Se incinge o tigaie si aluatul se imparte in 6 parti care se intind foarte bine, in forma unor dicuri foarte subtiri. (aprox. 3 mm)
  6. Se pun in tigaie si se lasa cam 1 minut pe fiecare parte.